Състав: изсушена краставица
- Краставиците съдържат антиоксиданти като бета каротин и флавоноиди, които помагат в борбата с възпалението и защитават клетките от хронични заболявания.
- Съдържат група полифеноли, наречени лигнани, които могат да бъдат полезни при лечението на рак, свързан с естрогена.
- Краставиците са добър източник на калий, магнезий и диетични фибри. Известно е, че тези хранителни вещества понижават кръвното налягане, като по този начин намаляват риска от сърдечни заболявания.
- Известно е, че краставиците намаляват нивата на кръвната захар, като по този начин са полезни при управлението и превенцията на захарен диабет.
- Краставиците съдържат редица витамини от група В, включително витамин В1, витамин В5 и витамин В7 (биотин). Те са важни за мозъчното здраве, нервната система, за здравето на козината и кожата, метаболизирането на енергия и други.
- Краставиците съдържат силициев диоксид, който е важен компонент в грижата за козината и ноктите. Те помагат за укрепване на ноктите и ги предпазват от чупливост, заедно с другите В витамини, които съдържат.